FeaturePoints Apps for IOS & Android

Hello my dear lovelies! Today I want to share with you about this cool apps called FeaturePoints. I have been using this apps for a while and I found that it’s a good app to earn rewards such as gift cards from itunes, google playstore, amazon, paypal etc. Why I suddenly use this app, you asked me? Oh well, I’m a huge fan of the game clash of clans. So I use this app to get itunes gift cards to get gems. Hehe.. So now let me explain further…

What is FeaturePoints?

This apps is popular in western countries. But not so much in Malaysia, I guess. Because when I do my research, not so much info I get from Malaysian users. Basically in Malaysia we have like Bonuslink, Kad Mesra etc to get points when we go shopping or buy fuel. After certain amount of points, we can redeeem a gift. Same concept applied to this app. After we install this apps to our smartphone (Iphone & Android), we can get points when download & try new free apps advertise inside FeaturePoints. It’s totally free! You only need to play with the downloaded apps for 30secs – 1minutes. After that, go back to FeaturePoints & boom! Your points will be credited. After that, you can simply choose to delete the apps you just downloaded. The more apps you try, the more points you will get! However, please don’t delete the apps you tried if the credit hasn’t been credited yet ok?

gambar ifon 2229

What is the App Offers?

Well, as you can see from the picture above, the apps consists of games & social tools. You just need to play the games 30 seconds to 1 minute & you’re good to go. I still keep some of the games because it’s just addicting to play it. Hehe..

gambar ifon 2225 gambar ifon 2226 gambar ifon 2227

How about the rewards I get?

The countries involved under rewards sections are Australia, Belgium, Canada, France, Germany, Italy, Japan, Netherlands, Spain, Sweden, United States, United Kingdom and Vietnam. And for other countries, we can choose for the Worldwide & the rewards under it is only PayPal USD Funds. But for me, I have US itunes account. So eventhough I’m in Malaysia, I can still use the itunes gift card to get gems for my clash of clans game. Hehe.. As you can see from the above pictures, you can redeem many rewards after you reach certain amount of points. The minimal amount of points to redeem rewards is 200 & you can get paid apps from AppStore for free. Yay!

Will I get rich if I use FeaturePoints?

Well, with my honest opinion, not so much. Since the new apps they advertise it’s quite limited per day. But on the first day you join, there are many apps to try & you can gain 300-500 points. This is a good way to earn extra coffee money, purchase online goods or to boost your favourite games from Apple product (Clash of Clans.. Ehem ehem…).

Ok, so how do I start using?

You can use my referrel link here http://featu.re/P22TEP and get 50 bonus points when you register with FeaturePoints.

Or

You can go to featurepoints.com & download the apps directly from there. You can enter my referrel code: P22TEP & get 50 bonus points!

The apps will asked to install a profile on your phone. Don’t worry! It’s perfectly safe. It’s just a way for the system to detect how many apps you have tried & to give you the points you earned.

Is it legit? Is it safe?

Yes, it is! Don’t worry. FeaturePoints is a big company that advertise for many apps. They have their good reputation to maintained. You can read the Privacy & Policy from the apps. They will not spam you or give your details to the third parties.

Is there any other way to boost my points?

Yes! When you first register, you will be given your own referral code. Spread your referral code to your family & friends and receive 50% of the points they get when they downloaded the apps.

Is there an ‘express’ way to get more points?

I do a lot of research about this where people use VPN & hack to boost points because every country have different amount of apps to download. So they use VPN and set their device to different countries just to get more points. However, I strongly discouraged using that way because you can get caught when you downloaded random apps from other countries and you can get BANNED! You will no longer receive new apps to try & your points will not get increase further. I say, honesty is the best policy. Hehe..

Thanks for reading my blog & happy earning! If you have any doubts, you can leave a question below or go straight to the FeaturePoints website. ^_^

Advertisements

Eazy Mask Exfoliating and Moisturizing Foot Mask

20140423-153819.jpg

Hi semua! Cakk! Hehe.. Kali ni saya nak review pasal mask untuk kaki. Ok macam pelik je kan kaki pun kena mask. Jangan tak tau, perlu lah.. Hehe.. Bagi tapak kaki yang kulit pecah-pecah kerana dek kuat berjalan ke kuat bekerja je, foot mask ini sangat bagus untuk korang. Nak tau macam mana fungsinya? Jom kita tengok review di bawah…

20140423-154308.jpg

20140423-154501.jpg

Haa.. Macam mana nak pakainya? Senang je. Mula-mula buka lah paket tu. Lepas tu nampaknya macam kat bawah ni…

20140423-154727.jpg

20140423-154838.jpg

Cuci kaki bersih-bersih dengan sabun & air. Keringkan kaki dengan tuala. Ambik mask & gunting hujungnya ikut garisan putus-putus. Essence kat dalam mask tu sangat wangi. Saya suka! Hehe.. Kemudian sarungkan mask tu kat kaki macam pakai stokin gitu. Tekan-tekan sikit mask tu supaya semua bahagian kaki kena essence. Kemudian, ambik plaster merah macam gambar kat atas tu dan tampal pada mask supaya mask secure kat kaki. Kalau nak lebih baik, boleh sarungkan stokin atas mask tu supaya essence lebih senang menyerap pada kaki & korang pun boleh lah berjalan-jalan kat dalam rumah.

Masa pakai mask ni, kaki tak ada lah rasa sakit ke apa. Cuma rasa panas je terutama kat bahagian atas kaki sebab mungkin kulit kat atas kaki lebih nipis berbanding kulit tapak kaki yang tebal. Biarkan mask selama 45minit atau sehingga korang rasa tak tahan sangat dengan kepanasan essence tu boleh lah buka. Manalah tau kulit sensitive ke apa, kena lah terus buka.

Immediate effect lepas buka mask tu, kaki nampak berkedut-kedut sebab lama sangat berendam dalam essence tu kan. Kulit belum mengelupas lagi. Kaki rasa macam numb sikit tapi not too bad. Terus cuci kaki dengan air. Saya suggest lepas tu rendam kaki dalam air suam. Kulit kaki saya mengelupas selepas hari ketiga & betul-betul complete mengelupas selepas sebulan. Lama sebab depends dengan kadar pembaharuan kulit masing-masing dan saya jugak malas nak kisah pasal kaki. Just biar je macam tu, sampai adik saya ingat kulit kaki saya kena infection. Hehe…

Untuk pengelupasan kulit kaki yang lebih cepat, saya cadangkan masa minggu pertama, rajin-rajinkan lah merendam kaki dalam air suam. Kemudian lepas seminggu, rajin-rajin jugak sapu minyak zaitun kat kaki sebelum tidur. Pakai stokin lepas sapu minyak zaitun kat kaki supaya tilam semua tak kotor kena minyak ye. Nak sapu lotion pun boleh, tapi ikut pengalaman saya minyak zaitun lebih bagus untuk memudahkan pengelupasan kulit kaki. Saya buat macam ni bila kali kedua saya pakai foot mask ni. Kulit kaki habis mengelupas dalam masa 2 minggu. Haa.. Cepatlah sikit dari sebulan kan? Hehe..

Hasilnya, kulit tapak kaki yang pecah-pecah, merekah & kasar jadi licin dengan kulit baru macam baby gitu. Kena la bersabar ye masa pakai mask ni sebab bukan immediate effect. Tapi effect pengelupasan kulit tu hanya terjadi pada tapak kaki saya je, kat atas kaki tak ada effect apa-apa pun. Mungkin essence tak kena ke apa saya tak tau lah. Kulit atas kaki tu pun need love jugak. Huhu.. Tapi tak apa, overall saya suka foot mask ni.

Eazy mask untuk tangan pun ada jugak, tapi saya belum guna lagi. Nanti dah guna saya buat review ye. Hehe.. Thanks for reading my dearies!

Cheers~

Creambath: Rejoice & Nu’della creambath

Hello ladies!

Pernah x dengar pasal creambath? Creambath ni sangat popular kat indonesia. Creambath merupakan urutan pada kulit kepala & rambut untuk rawatan. Selalunya kat spa2 ada buat creambath. Rambut akan jadi sgt lembut & kulit kepala akan rasa segar sangat. Tapi kalau nak pergi spa banyak kali memang tak dapat la kan? Duit dan masa tak mengizinkan. Kalau kat indonesia, berlambak produk creambath.

Tapi kat malaysia ni susah sikit nak cari produk creambath. Kena tanya terus kat spa la kot. Tapi spa tu pun tak jual sebab beli pukal terus. So, yang saya sempat jumpa setakat ni ialah produk Rejoice & Nu’della.

20140323-175928.jpg

20140323-175954.jpg

1) Rejoice Rich Creambath
Senang je nak dapat kat Watson. Harga pun murah, RM7 je. Masa beli ni saya tak confident samada effect dia sama dengan rawatan kat spa. Tapi memang tak sangka sangat wanginya boleh bertahan lama. Kiranya this product is so not bad la. Rambut pun lurus dan lembut je. Tapi yang tak bestnya, kena pakai banyak baru nampak effect dan saya tak rasa dia membantu sangat untuk sihatkan kulit kepala.

2) Nu’della Herba Creambath
Produk ni saya beli kat Nu’della spa kat shah alam. Harga ialah RM45. The first thing I noticed ialah the green slimy texture & the smell is not so pleasant. I was thinking, I am not putting that on my head. But I did it anyway! Hahaha… And please don’t judge a book by its cover. Saya suka bila urut kat kulit kepala, rasa nyaman sekali. Pastu tak perlu guna banyak, guna sikit pun dah cukup untuk rambut jadi lembut dan lurus. Saya suka produk ni walaupun tak wangi. Hehehe.. Rambut pun jadi kurang gugur bila kulit kepala dah sihat.

Pada pendapat saya, wanita yang bertudung kalau boleh buat lah creambath seminggu sekali. Sebabnya rambut kita terperap je dalam tudung, so kulit kepala pun jadi gatal & rambut banyak gugur. Huhu.. Creambath sangat membantu untuk menyegarkan dan sihatkan kulit kepala. Eh macam iklan pula. Hehehe..

Cuma masalahnya, susah nak cari produk creambath kat Malaysia ni. Kalau kat indonesia yang paling popular ialah produk Makarizo. It works wonderfully amazing! Kat Malaysia tak ada lagi produk tu. So sesiapa yang tahu apa lagi produk creambath yang ada kat Malaysia ni, silalah share dengan memberi komen kat bawah ye. Sharing is caring! Tata~

20140323-181847.jpg

20140323-180613.jpg

20140323-180640.jpg

Beyond Beauty USJ Taipan

Hi korang! Today saya nak buat review pasal spa plak. Saya dah setahun lebih jadi regular customer untuk Beyond Beauty USJ Taipan. So now it’s time for me to review and give my opinion about the services they provided. Semuanya bermula selepas saya ambil groupon ini:

Image

1) Full body Swedish massage

Saya sangat suka body massage especially after penat bekerja. Segala sengal2 otot akan hilang dan badan akan rasa segar. Selain itu, massage jugak baik untuk memastikan blood circulation lancar kat otot2 dan kulit. Maka senanglah nak buang toxin2 kat badan tu.

Mula2, badan akan di scrub dengan menggunakan ginger scrub. Kemudian, pakai strawberry mask kat badan. Selepas itu, badan akan di balut dengan hot blanket selama 15minit. Habis badan berpeluh2. Saya tahan 10minit je sebab tak tahan panas. Huhu. After that, kita akan di suruh mandi kat shower. Lepas dah mandi, barulah badan di urut dengan essential oils. (P/S: Boleh je nak pakai massage oil biasa. Tapi saya ambil essential oils after di recommend. RM50 untuk sebotol. Saya rasa tak perlu pun nak beli. Pakai massage oil biasa pun dah ok.)

I love the massage so so much! Sebab tu saya pun beli massage package. Lagipun dekat dengan rumah. Senang nak terus pergi lepas kerja. The price is quite pricey tapi sangat berbaloi. Massage dia pun bukan yang menyakitkan. So ok lah tu kan? Hehe..

2) Oxygen Facial

Basically untuk facial ni, the highlight is that after letak serum, muka akan di pump dengan oxygen, jadi serum2 akan lebih masuk ke dalam kulit. Ok, macam menakutkan je pump tu kan? Haha.. Bukan pump masuk kena injection ke apa. Just alat tu dia pump oxygen kat kulit muka je. Saya suka sebab facial ni sangat cepat effect dia. Lepas facial ni, dark circles saya hilang, kulit lebih cerah & hydrated. Tapi yang tak bestnya, effect ni bertahan 3 hari je tau. *Sigh*

3) Microdermabrasian

Ini adalah facial kesukaan saya sangat2! Highlight dalam facial ni, dia gunakan mesin untuk peel kan kulit2 mati kat muka kita. Tak sakit pun sebab mild peeling je. Lepas peeling, muka akan disapukan dengan soothing gel. Effect dia, muka akan lebih putih, bekas2 jerawat lebih pudar, kulit lebih licin & yang best kat rumah kalau pakai serum ke moisturizer ke akan senang serap masuk dalam kulit. I love it! Tapi facial ni tak boleh buat kerap sangat. Paling kerap pun sebulan sekali untuk bagi peluang kepada cell renewal. Kalau tak nanti muka kering & sensitive sangat. So be careful ya girls!

3) LHE facial

Ok, secara jujurnya, saya di janjikan yang facial akan hilangkan scars2 kat muka saya. However, I don’t it did a great job on that. Dah lebih 10 sessions saya buat LHE facial, tapi I don’t see if it has any effect on my acne scar. Sangat mengecewakan. LHE ni stands for Light Heated Energy (kot?). Adik kepada Laser Treatment. Tapi sangat2 mild kepada kulit. Tak ada lah effect kulit mengelupas ke apa macam Laser yang sebenarnya. Tapi wait! jangan kecewa sangat dulu. LHE ni sangat bagus untuk menegangkan kulit2 muka, hilangkan eyebags & cerahkan kulit. Serum & moisturizer pun senang nak menyerap lepas tu. Pipi yang kendur pun jadi lifted gitu. Tapi sebab muka saya bukan jenis matured skin, so saya tak nampak sangat effect tu. So for this facial, saya recommend kepada those with matured skin je. Yang masih muda belia tu tak payah lah kot ye. Hehe..

4) Anti-Acne Facial

This is the most painful & unnecessary facial that I bought. Sebabnya during facial ni, dorang akan extract kaw2 punya, and sangat sakit. Lepas tu, kulit akan banyak scars2. Dah lah susah nak hilangkan scars. I don’t have any good reviews for this facial. It’s too aggresive for me. Sorry!

5) Aromachroma Facial

Dalam facial ni ada 4 jenis warna: Biru, hijau, merah & kuning. Biru untuk kulit sensitive (soothing facial), hijau untuk acne prone skin, merah untuk anti-aging & kuning pulak tak ingat untuk apa sebab tak pernah cuba lagi.

Ibu saya dah cuba yang warna merah & biru. Untuk pengetahuan semua, ibu saya mempunyai kulit yang sangat sensitive. Tak boleh pakai product sembarangan, nanti mesti akan naik merah2 kat kulit. Tapi ibu saya sangat suka facial warna biru & merah ni sebab sangat sesuai dengan kulit muka ibu saya. Facial ini tak ada guna mesin pun. Tapi dia ada mask, serum & ampoules yang sesuai dengan treatment yang kita nak.

As for me, saya pernah cuba yang warna hijau. I love it so much! Kulit rasa sangat di belai2. Produk2 yang dia pakai pun wangi sangat & sesuai untuk mereka yang nak relax masa facial. Aromachroma ni menggunakan basic aromatherapy dalam facial treatment. Saya suggest facial ini untuk mereka yang mempunyai kulit sensitive & kulit2 remaja ok? Sebab tak elok pakai mesin bagai2 kalau kulit muka tu sensitive & muda lagi. Kan kan?

Ok, tu je servis2 yang saya pernah cuba. Ada banyak lagi servis yang lain. Dari segi price, memang quite pricey, tapi memang kena lah dengan quality service dorang. One thing about lagi, dorang agak suka push utk sales, beli itu beli ini. Tapi dorang tak force once you said ‘NO’ to them. So kalau tak suka, cakap je tak suka. They are very professional. Tata~

Pore Brush

Hi semua! Excited sangat hari ni sebab nak review barang baik punya. Hehe.. Jom2 tengok!

Image

Pernah tak korang rasa masa cuci muka rasa muka macam tak bersih je? Macam nak cuci banyak kali je? It happens to me many times. Jari kita tak dapat nak bersihkan liang-liang roma kat muka walau tonyoh macam mana pun. Sebab tu sekarang ni tengah hot kat korea pakai cleansing tools. Yang paling mahal tu Clarisonic yang jual kat Sephora tu. Memang tak lah nak beli kan.

For beginners, saya suggest guna yang murah dulu. Mana tau tak sesuai dengan kulit muka kan. Pore Brush ni saya tersangat2 lah suka. Berus dia sangat lembut kalau di bandingkan dengan Clarisonic. Lembut sangat dan tak rosak kan kulit. Berus dia diperbuat daripada synthetic material. Handle dari PVC. Ada jugak handle yang diperbuat dari kayu. Elok je pegang.. Kena2 lagi kalau tangan kecil molek. Hehehe…

Image

Berus dia dikatakan lebih kecil dari liang roma. Jadi apa2 kotoran yang berada kat pores tu akan tanggal. Saya cuci muka pakai pore brush hanya sekali sehari pada waktu malam je.  Sebab nanti kalau banyak sangat kulit akan kering. Gunakanlah dengan pencuci muka yang korang suka ye. Sejak pakai pore brush, jarang dah keluar whiteheads ke jerawat ke blackheads ke.. Ini menunjukkan pores kita betul2 bersih sebelum tidur. Serum dan moisturizers pun senang je meresap masuk dalam kulit. Rasa tak rugi beli alat ni walaupun nampak macam tak perlu je. Hehe..

Bagi yang suka pakai make-up hari2, saya suggest guna lah alat ini untuk bersihkan muka sebelum tidur. Sebab takut lah tak bersih plak pakai tangan kan. Nanti keluar jers sana sini. Huhu~

Ok girls! About the price… Saya beli kat BeautyLicious dengan harga RM35. Kalau rajin google, boleh je dapat harga yang lebih murah. So apa lagi? Let’s do the justice to our skin. 🙂

Musee Platinum Tokyo, The Curve

Assalamualaikum! Sorry uols semua, kali ini saya nak cerita pasal bab geli2 sikit. Hehe. Tapi bab ni penting tau sebab kita sebagai perempuan kena la jaga kebersihan, betul tak? Haa.. Nak cakap pasal apa ni? Mari tengok gambar kat bawah!

Image

Haa! Menarik tak? So nanti tak payah lah susah2 asyik nak cantas je kat bahagian tu kan? Saya pun memang dah lama usha2 nak buat IPL treatment. Tapi takut la plak kan. Nampak kat Groupon offer macam ni terus grab je lah. Google pasal Musee Platinum ni nampak macam ok je review dia.

Apa lagi? Terus la call buat appointment. Yang angkat tu staff dia cakap macam slang2 orang Jepun. Ok, memang orang Jepun pun. Baik sangat dia, sopan santun plak tu. Hehe..

Musee Platinum Tokyo ni kat Malaysia ni ada kat dua tempat je: The Curve & Fahrenheit88. Yang saya pergi ni kat The Curve. Staff yang sambut saya masa tu nama dia Ms. Ai. Dia memang dari Jepun tau. Senyum je muka dia. Dia baru kerja kat Malaysia selama 3 bulan. Lagipun Musee ni baru je ada kat Malaysia ni 3 bulan. Rasanya mesti dia nak train pekerja2 yang kat Malaysia ni kot. Mengikut Ms. Ai, Musee Platinum Tokyo ni memang popular kat Jepun. No. 1 Hair removal salon kat Jepun. Wow! tergamam sekejap! Hehe..

Mula2, saya di jemput masuk kat consultation room yang sangat cute. Dia hidangkan secawan Teh Hijau. Ok, dah memang orang Jepun suka minum Green Tea kan? Hehe.. Dalam room tu, dia terangkan la pasal treatment yang mereka tawarkan. Mereka guna SSC treatment which is lain sikit dari IPL. SSC ialah Smooth Skin Control Hair Removal dimana mereka jamin tak sakit langsung & kulit kat area itu akan jadi lembut & licin. Menarik! Hehe.. Dia tunjukkan gambar sebijik macam kat bawah ni:

Image

Macam itu lah cara2 dia mematikan akar2 rambut tersebut. Hehe.. Lepas itu, dia jelas kan kelebihan2 SCC ni:

Image

Ok, rasa macam beruntung sangat pilih Musee. Yang paling saya suka ialah dia tak paksa pun kita beli product2 merepek ke apa. Dia cuma terangkan tentang pilihan2 rawatan yang lain je. Salon ini hanya untuk hair removal je tau. Facial2 ke, spa2 ke tak ada ye. Hehe..

Habis je consultation, Ms. Ai bawak saya ke bilik persalinan untuk tukar baju. Kemudian, pergi ke treatment room dan bermula la prosesnya. Mula2 dia bagi pakai kaca mata untuk melindungi mata kita dari cahaya laser. Lepas itu, dia letak cooling gel kat tempat tersebut. Hehe.. Seterusnya, bermula lah dia laser2 kat tempat tu. Tak sakit langsung pun ok. Kejap je dia buat. 3 minit je. Dah habis treatment, dia letakkan cooling pad selama 5minit supaya kulit tak panas. Akhir sekali dia letak moisturizer kat kulit. Haa.. dah siap! Sekejap je kan?

Sepanjang proses, Ms. Ai sangat bersopan santunnya alahai. Suara lembut je. Senyum tak pernah lepas dari muka dia. Hehe.. Biasalah budaya orang Jepun kan? Session seterusnya lagi 2 bulan. Dia kata, lepas 2 minggu ni akan nampak perubahan. Sekarang ni baru 1 minggu, jadi belum nampak apa2 perubahan lagi la. Hehe.

Masa nak balik tu, siap dia tunduk lagi sambil cakap ‘Arigato Gozaimasu!’. Oh! Aku rasa macam kat Jepun je. Hehe.. Siap teringin nak pergi makan sushi plak lepas tu. (Haha.. Geds!) Kalau nak tahu lebih lanjut pasal Musee Platinum Tokyo, sila click link kat bawah ni, ok?

http://www.musee-pla.com.my/

Thanks for reading! Arigato gozaimasu! Tata~

Mustika Ratu: Syampu Bayam, Bilasan Santan & Ramuan Penyubur Rambut

Assalamualaikum! Kali ini nak review product plak. Hehe… Geds!

Oh no! Rambut gugur? Ya! Saya mengalami masalah itu. Memang sangat tak suka! Sebenarnya dari zaman sekolah menengah lagi dah gugur rambut. Tapi masa itu tak lah banyak sangat. Sejak setahun lebih ni macam makin banyak pula gugur. Masa syampu rambut memang sangat takut tengok rambut gugur kat lantai. Argh! Tak boleh jadi ni. Lama2 boleh botak!

Macam2 produk dah pakai. You name it! Pantene, Dove, Head & Shoulder, bla bla bla… Semua tak jalan. Jadi, pergi lah Iris Salon & Spa yang kat Shah Alam tu. Mengadu lah kat Dilla. Dilla kata tak apa, buat hair treatment dulu. Dilla pun terkejut tau rambut gugur banyak gila. Sekarang masih lagi buat hair treatment kat sana, 2 kali sebulan tau. Ok lah, ada improvement sikit tapi still gugur.

Dilla ada cadangkan guna Syampu Bayam Mustika Ratu sekali dengan Bilasan Santan & hair tonic penyubur rambut. Ok Dilla, I trust you! Hehe..

Sekarang dah seminggu dah pakai semua produk2 tu. Alhamdulillah, rambut gugur dah berkurangan. Dah tak se-ngeri dulu. Kulit kepala dah tak gatal2 dah. Happy nya!

ImageImageImage

Cara pemakaian: Mula2 basahkan rambut. Syampu rambut dengan Syampu Bayam. Usap perlahan2 kat kulit kepala & rambut. Lepas itu bilas. Kemudian ambil Bilasan Santan. Bilasan Santan ni guna macam conditioner. Usap perlahan2 kat rambut, terutama kat hujung rambut tu. Jangan letak kat kulit kepala tau. Biarkan 5 minit (Kalau lagi lama, lagi bagus!), kemudian bilas. Keringkan rambut. (Pastikan rambut betul2 kering) Kemudian, letak Ramuan Penyubur Rambut dekat kulit kepala. Urut2 sikit biar masuk segala ramuan2 yang best2 kat kulit kepala. (Bau dia sangat wangi! Saya suka!) Siap! Senang kan?

Enjoy your healthy & lovely hair. 😉

Thanks for reading! Tata~