Pore Brush

Hi semua! Excited sangat hari ni sebab nak review barang baik punya. Hehe.. Jom2 tengok!

Image

Pernah tak korang rasa masa cuci muka rasa muka macam tak bersih je? Macam nak cuci banyak kali je? It happens to me many times. Jari kita tak dapat nak bersihkan liang-liang roma kat muka walau tonyoh macam mana pun. Sebab tu sekarang ni tengah hot kat korea pakai cleansing tools. Yang paling mahal tu Clarisonic yang jual kat Sephora tu. Memang tak lah nak beli kan.

For beginners, saya suggest guna yang murah dulu. Mana tau tak sesuai dengan kulit muka kan. Pore Brush ni saya tersangat2 lah suka. Berus dia sangat lembut kalau di bandingkan dengan Clarisonic. Lembut sangat dan tak rosak kan kulit. Berus dia diperbuat daripada synthetic material. Handle dari PVC. Ada jugak handle yang diperbuat dari kayu. Elok je pegang.. Kena2 lagi kalau tangan kecil molek. Hehehe…

Image

Berus dia dikatakan lebih kecil dari liang roma. Jadi apa2 kotoran yang berada kat pores tu akan tanggal. Saya cuci muka pakai pore brush hanya sekali sehari pada waktu malam je.  Sebab nanti kalau banyak sangat kulit akan kering. Gunakanlah dengan pencuci muka yang korang suka ye. Sejak pakai pore brush, jarang dah keluar whiteheads ke jerawat ke blackheads ke.. Ini menunjukkan pores kita betul2 bersih sebelum tidur. Serum dan moisturizers pun senang je meresap masuk dalam kulit. Rasa tak rugi beli alat ni walaupun nampak macam tak perlu je. Hehe..

Bagi yang suka pakai make-up hari2, saya suggest guna lah alat ini untuk bersihkan muka sebelum tidur. Sebab takut lah tak bersih plak pakai tangan kan. Nanti keluar jers sana sini. Huhu~

Ok girls! About the price… Saya beli kat BeautyLicious dengan harga RM35. Kalau rajin google, boleh je dapat harga yang lebih murah. So apa lagi? Let’s do the justice to our skin. 🙂

Advertisements

4 thoughts on “Pore Brush

    • Saya pun beli online. Tp rasanya mesti ada kat kedai2 yg jual kosmetik korea. Mcm etude house pun ada pore brush dia gak. Tapi x sama mcm yg ni. Version dia best skit siap ada penutup. Nanti try la google etude house pore brush. 🙂

      • Hai mira. Sorry sbb lmbt reply. Link tu dh lama & sy rasa dorg dh xjual lg kot. Hari tu sy ada beli lg kat website Qoo10. Awk cuba search sbb kat situ byk jual brg korea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s