Mustika Ratu: Syampu Bayam, Bilasan Santan & Ramuan Penyubur Rambut

Assalamualaikum! Kali ini nak review product plak. Hehe… Geds!

Oh no! Rambut gugur? Ya! Saya mengalami masalah itu. Memang sangat tak suka! Sebenarnya dari zaman sekolah menengah lagi dah gugur rambut. Tapi masa itu tak lah banyak sangat. Sejak setahun lebih ni macam makin banyak pula gugur. Masa syampu rambut memang sangat takut tengok rambut gugur kat lantai. Argh! Tak boleh jadi ni. Lama2 boleh botak!

Macam2 produk dah pakai. You name it! Pantene, Dove, Head & Shoulder, bla bla bla… Semua tak jalan. Jadi, pergi lah Iris Salon & Spa yang kat Shah Alam tu. Mengadu lah kat Dilla. Dilla kata tak apa, buat hair treatment dulu. Dilla pun terkejut tau rambut gugur banyak gila. Sekarang masih lagi buat hair treatment kat sana, 2 kali sebulan tau. Ok lah, ada improvement sikit tapi still gugur.

Dilla ada cadangkan guna Syampu Bayam Mustika Ratu sekali dengan Bilasan Santan & hair tonic penyubur rambut. Ok Dilla, I trust you! Hehe..

Sekarang dah seminggu dah pakai semua produk2 tu. Alhamdulillah, rambut gugur dah berkurangan. Dah tak se-ngeri dulu. Kulit kepala dah tak gatal2 dah. Happy nya!

ImageImageImage

Cara pemakaian: Mula2 basahkan rambut. Syampu rambut dengan Syampu Bayam. Usap perlahan2 kat kulit kepala & rambut. Lepas itu bilas. Kemudian ambil Bilasan Santan. Bilasan Santan ni guna macam conditioner. Usap perlahan2 kat rambut, terutama kat hujung rambut tu. Jangan letak kat kulit kepala tau. Biarkan 5 minit (Kalau lagi lama, lagi bagus!), kemudian bilas. Keringkan rambut. (Pastikan rambut betul2 kering) Kemudian, letak Ramuan Penyubur Rambut dekat kulit kepala. Urut2 sikit biar masuk segala ramuan2 yang best2 kat kulit kepala. (Bau dia sangat wangi! Saya suka!) Siap! Senang kan?

Enjoy your healthy & lovely hair. 😉

Thanks for reading! Tata~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s